Gå videre til hovedindholdet

Planteholdsopgave - studiegruppe 1.


I dag har vi været i gang med vores planteholdsopgave. Billeder kommer herunder - god fornøjelse med at kigge og læse :-) 



Her har vi været i gang med at finde grus, til at plante æbler. man bruger gruset, fordi der ikke er noget organisk dernede som kan rådne. Gruset skal være fugtigt, og skal være i køleskabet i cirka 3 mdr. Det er nu gjort klar, og det skal nu stå i køleskabet i cirka 3 måneder, før at man kan se at det begynder at spire. 



Her ser du plantning af peberfrugter. Med peberfrugter er det vigtigt, at der mindst er 20 grader varmt, der hvor man sår dem. Det klima vi har i Danmark, kan man ikke garantere at der er 20 grader varmt hverdag, så det betyder at du nok skal lade dem stå indenfor. Vi har i studiegruppen valgt, at plante dem i plantekasse. Men du vil sagtens kunne plante dem i et drivhus, i en potte eller lign. 

Vores 3. planteforsøg er et forsøg med sort basilikum. Basilikum er en enårig urt fra Læbeblomst-familien som også indeholder timian, salvie, lavendel, og citronmelisse. I vores klima, kan det godt være svært at få planten til at grå, fordi det ikke er et varmt klima vi har i Danmark. Basilikum foretrækker en varm vokseplads, og et sted der er beskyttet mod vind og kulde. Den skal vokse på en lun plat, og den kan ikke tåle at for det for tørt. I dag d. 3/6 har vi plantet basilikum – vi vil cirka omkring d. 22/6 kunne se at det begynder at spire.


 
Her ser du et billede af alle de ting, som vi har igangsat med vores planteholdsopgave. 


Ingredienser til vores planteforsøg. 

Vi har brugt: 
Jord 
Vat 
Grus til æblekerner 
Vand
Spirefrø som vi har brugt i hvert spire/planteforsøg.  





Kommentarer

  1. Det bliver spændende at følge med :-)

    SvarSlet
  2. Hejsa - var lige forbi igen. Jeg kan ikke finde det forløb, hvor I kobler til deforskellige vidensformer...?

    SvarSlet
    Svar
    1. https://nordenssten.blogspot.com/2020/06/vidensformer-i-biotop-56-2020.html

      Slet
  3. Hej Ida

    Vores beskrivelse af vidensformerne ligger nu oprettet som en blog :-)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Opstart på mini økosystem

  Under vores forløb med afprøvning af installationer til øgning af biodievristeten, begyndte vi også at lave et mini økosystem indeni en vinballon. Vinballonen havde førhen blevet brugt til samme formål, men er gået til. Derfor valgte vi at ligge en lag muldjord hen over, da vinballonen indeholder de rette elementer til at kunne lave cyklussen af H2O.  Jorden blev tilføjet via en rullet avis, hvor jorden blev tilføjet ovenfra. Ida(underviser) havde få stueplanter med, hvor vi brugte to med gode rødder. De blev gravet ned i muldjorden med en gaffel, som var spændt fast til en gren. Katrine vil forsøge at fine et skud fra en pilea, og få plantet ned til de to nuværende planter. Formålet med dette økosystem er at observere den cyklus af H2O, men også fotosyntesen.  Dette kan observeres ved at se udviklingen hos planterne. Der skal være en balance mellem planterne og nedbryderne (bakterierene). Det er et konkret eksempel på, hvordan H2O, O2, C2O og næringssalte bevæger sig i...

Sommerfugle fælder

For at undersøge vores biotops  besøg af sommerfugle valgte vi at sætte sommerfuglefælder op. Vi fandt en opskrift i De små dyrs verden om ses herunder(Sunesen, Jacob. 2013. s. 15).   Vi valgte at putte rød frugtfarve i vattet, for at få dem til at ligne en blomst mest muligt. I væsken blev der blandet flormelis, honning og lunken vand sammen, hvor vattet blev tilføjet i. For holde på væsken og vattet brugte vi små plastik glas, hvor vi borede huller i, for at kunne hænge dem op. Vi tog glassene med sammen med vore sukkerblanding med ud til vores biotop, for at hænge fælderne op forskellige steder på biotopets strækning. Vi fik bundet røde snore i vores glas, så det matchede vattets/"blomstens" farve. Vattet blev sat ned i glasset, hvor der stak to folder udover kanten, samtidig med at der var saft i bunden, således at vattet kunne suge det op.  Vi fik hængt 5 fælder op på vores biotop. Vi vil forsøge at iagttage vores fælder, og se om det lykkes os at tiltrække sommerfug...